Skip to content
SMS PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gaby   
2007. április 03. kedd 20:29
Fantasztikus, hogy egyetlen sms-sel mi mindent el lehet intézni!
Fizethetünk parkolási díjat, vehetünk autópálya matricát, nyereményjátékban vehetünk részt... és ha kedvünk tartja, szólásszabadságra hivatkozva ronthatjuk bárki hitelét, tönkretehetjük több hónapos, éves munkáját vagy akár egyszerre háromszáz embert is megsérthetünk. Ahogy tetszik.
 
Képzeld el, hogy egyik ismerősöd bálba invitál. Tudja rólad, hogy szeretsz és az átlag magyarhoz képest tudsz is táncolni. Elhív egy olyan rendezvényre, amelyről ő maga tudja, hogy a minőség garantált, hiszen volt már korábban ilyenen. Elmondja dióhéjban hol és mikor és már előre örül, hogy örömet szerzett neked a meghívással.
 
Az este hét óra helyett te - ki tudja mi okból - később érkezel, fél tízkor már híre hamva sincs az est legfontosabb részének. A táncklub közel 150 fiatalja adott minőségi, igényes és látványos ízelítőt a versenytánc műfajból. Lemaradtál az ünnepi műsorról. Ez talán nem is zavar annyira, mert nem ezért jöttél.
 
Belépve az egyébként gyönyörű, patinás épületbe azt látod, hogy a vendégek harmada különböző életkorú gyermek, aki -számodra legalábbis- "túlöltözötten" és túl gyorsan változtatja pozícióját a bálteremben. Megfordul a fejedben, hogy nekik ilyenkor már aludniuk kellene.... s különben is, mi a csodának vannak koszorúslánynak öltöztetve?!
Megkeresed az asztalt, ahol ismerőseid ülnek. Már az első pillanatban feltűnik, hogy a társaságban lévő hölgy dekoltázsa- véleményed szerint- túllépte a jó izlés határát. Aztán felfedezed, hogy az általad annyira gyűlölt szatén térdnadrágok százalékos aránya a teremben szinte elviselhetetlen. Túl sok a szép és igényes estélyi ruha. Neked is van hasonló, de nem abban jöttél.
Te, aki annyira szeretsz táncolni, megőrülsz a gondolattól, hogy vannak emberek, akik ülve báloznak...  Érthetetlen mért marad asztalánál az, aki esetleg nem tud táncolni vagy esetleg pár hete műtötték. Nem hagy nyugodni, minek jön az ilyen bálba?!
Aztán úgy döntesz, te ezért jöttél, irány a táncparkett!!!!
Tele a teknő, sokan táncolnak. Különböző stílusú zenékre. Partnereddel belemelegszel, belefeledkezel a táncolásba. Lekerül a zakó. Hiányzik a keringő. Szívesen táncolnál azt is. Miért nem énekel Laci már végre egy olasz dalt? Abban annyira profi.... Igaz, az sem tartozik a versenytánc szösszenetek közé.
Fura, hogy a hét, tíz éves kisfiúk miért nem táncolnak a szóló kislányokkal. Visszatetsző, ahogy Gaby maga köré gyűjti és táncoltatja őket. Szörnyű látvány a sok csillogó, boldog szempár!
Mivel a mozgástól kipirulva rájössz, hogy tulajdonképpen becsaptak, fél egy körül csalódottan mész haza.  
Hát csodálkozik még valaki, hogy vasárnap reggel arra ébredsz, hogy be kell pötyögnöd egy rosszindulatú, felületes véleményen alapuló sms-t a telefonodba?! Csoda, ha leküzdhetetlen vágyat érzel, hogy több száz ember érzelmeit sértsd meg?!
 
Próbálom megérteni... Komolyan. Nem megy. Egész nap egyfolytában csörgött a telefonom. Úgy tudom, az övék is. Felháborodott szülők és gyerekek hada szállt szembe az sms-ezővel. A városban beszédtéma lettünk.
S akiknek köszönjük:
Széplaki Borbála- Kovács Zoltán 06-20/ 421 30 92
 
 
< Előző   Következő >
Ma 2018. 2. 23, péntek, Alfréd napja van.
Holnap Mátyás napja lesz.

Facebook

Visszaszámlálás!

FELNŐTT KEZDŐ TÁNCISKOLA 2018 TAVASZ
2018.02.01
19:30

Countdown
abgelaufen!

Seit
21

Tagen és 11 Std. : 52 Min.: 36 Sek.

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?